25,92 €
32,59 €
-20% su kodu: EXTRA
Valdovai valgo. Lenkijos karalių ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių virtuvė XVI–XVII a. I pusėje: nuo Žygimanto Augusto iki Vladislovo Vazos
Valdovai valgo. Lenkijos karalių ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių virtuvė XVI–XVII a. I pusėje: nuo Žygimanto Augusto iki Vladislovo Vazos
25,92
32,59 €
2
  • Turime sandėlyje
Ši knyga kviečia apsilankyti Lenkijos karalių ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių Žygimanto Augusto, Stepono Batoro, Zigmanto Vazos ir Vladislovo Vazos virtuvėse bei prie šių valdovų stalo.

Valdovai valgo. Lenkijos karalių ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių virtuvė XVI–XVII a. I pusėje: nuo Žygimanto Augusto iki Vladislovo Vazos (el. knyga) (skaityta knyga) | knygos.lt

Atsiliepimai

  • 2025-05-03

Autorės rašymo stilius, knygos turinys yra puikūs.

Autorės rašymo stilius, knygos turinys yra puikūs.

Aprašymas

Ši knyga kviečia apsilankyti Lenkijos karalių ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių Žygimanto Augusto, Stepono Batoro, Zigmanto Vazos ir Vladislovo Vazos virtuvėse bei prie šių valdovų stalo. Skaitydami sužinosite apie XVI–XVII a. I pusės valdovų virtuvėms tiektus maisto produktus, gėrimus, kokie buvo mėgstamiausi valgiai ir jų skoniai. Autorės atrasti istoriniai šaltiniai pateikia autentiškų receptų, švenčių meniu ir kitų gastronominių įdomybių. Dargi pasakojama, kas virtuvėms vadovavo ir jose dirbo, kokiais įrankiais naudojosi virėjai, kokie indai buvo ant valdovų stalo ir kaip atrodė dvaruose vykusios puotos.

Neringa Dambrauskaitė-Martinkėnė – istorikė, medievistė, humanitarinių mokslų daktarė, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dėstytoja, Lietuvos heraldikos komisijos narė, knygos „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajorų namai XVI a. – XVII a. pirmoje pusėje“ autorė.

EXTRA 20 % nuolaida su kodu: EXTRA

25,92
32,59 €
Turime sandėlyje

Akcija baigiasi už 2d.21:28:43

Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.

Prisijunkite ir už šią prekę
gausite 0,33 Knygų Eurų!?
Įsigykite dovanų kuponą
Daugiau

Ši knyga kviečia apsilankyti Lenkijos karalių ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių Žygimanto Augusto, Stepono Batoro, Zigmanto Vazos ir Vladislovo Vazos virtuvėse bei prie šių valdovų stalo. Skaitydami sužinosite apie XVI–XVII a. I pusės valdovų virtuvėms tiektus maisto produktus, gėrimus, kokie buvo mėgstamiausi valgiai ir jų skoniai. Autorės atrasti istoriniai šaltiniai pateikia autentiškų receptų, švenčių meniu ir kitų gastronominių įdomybių. Dargi pasakojama, kas virtuvėms vadovavo ir jose dirbo, kokiais įrankiais naudojosi virėjai, kokie indai buvo ant valdovų stalo ir kaip atrodė dvaruose vykusios puotos.

Neringa Dambrauskaitė-Martinkėnė – istorikė, medievistė, humanitarinių mokslų daktarė, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dėstytoja, Lietuvos heraldikos komisijos narė, knygos „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajorų namai XVI a. – XVII a. pirmoje pusėje“ autorė.

Atsiliepimai

    • 2025-05-15

    Patiko.

    • 2025-05-03

    Autorės rašymo stilius, knygos turinys yra puikūs.

Rodyti daugiau
2 pirkėjai įvertino šią prekę.
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
(rodomas nebus)